Юбилей на детска градина „Дъга“ – Габрово

Image001302024 – една специална година за детска градина „Дъга“, която се „ражда“ с името Обединено детско заведение № 1 на 07. 09. 1984 г.

„40 години докосваме бъдещето“ – с този наслов на 25 април в зала „Възраждане“ се състоя празничен юбилеен концерт за всички деца, родители, учители, приятели, които пазят цветовете на дъгата в сърцата си. Наши гости бяха представители на Община Габрово, РУО – Габрово, СБУ, Областна управа, директори и учители от детските градини в града, колеги, работили през годините в детското заведение. Изключително сме признателни на директорите, изградили детската градина като институция от откриването й до сега, че присъстваха и уважиха празника.

Във фоайето на зала „Възраждане“ беше разположена изложба с рисунки на децата, посещаващи заниманията по приложно изкуство с г-жа Ива Пенчева. Танцова школа „Лиана“ откриха концерта с тематичен танц „Рожден ден“. На сцената фантастично танцуваха децата от всички възрастови групи и филиал с. Яворец. С изпълнения на пиано ни поздравиха нашите възпитанички Невин Халил и Делиа Георгиева. Народна песен изпълни Мария Киринова. Хореографът по народни танци г-жа Галя Стойчева представи танц „Лазарки“ с момичета от трета и четвърта група. Със своя авторска песен финал на концерта сложи Кристина Неделчева – всички те са наши талантливи деца.

Концертът се превърна в събитие за всички свързани с образованието на децата в града. Това нямаше да се случи без подкрепата на приятелите ни от клуб по спортни танци „Ритмика“.

Емоциите са само положителни – пълна зала с гости, поздравления, усмихнати лица, деца, които по невероятен начин показаха колко са талантливи. Няма как да не сме щастливи и доволни от случилото. Това, което се случи на сцената най-точно се пресъздава с думите „Госпожо, разплакахте ме“ – думи, казани от дете сред публиката, доказателство, че сме докоснали сърцето на всеки. Пътят на дъгата по небесния свод продължава

– всеотдайност и любов, още много години цветовете й ще блестят ярко.